Labrador C-kull LABRADOR f:03.06.22

Min vakre Liza er fra Kelly sitt første kull og jeg er bare så fornøyd med henne 🙂 Liza viser seg å være en hund som elsker å jobbe – og det med alt av sporter vi finner på 😊 Vi har prøvd ut både lp, bruks (rundering, spor,felt), blodspor, retrieverarbeid og smeller – og lider dermed valgets kval om hva vi skal gå inn for. Det jeg håper er å få henne godkjent som ettersøkshund (jakt), så kommer vi nok til å satse på rundering og retrieverarbeid – da får jeg med de fleste tingene likevel 😊 Liza har vokst opp og blitt oppdratt av Podengodamene i huset her som er sjefer – dette har ført til at Liza tror hun veier 5 kg og at det er en selvfølge at hun skal sitte på fanget og ligge på sofaryggen 😊 Hun er også superlykkelig når vi får besøk og blir gjerne litt fornærmet når hun må faktisk legge seg ned når Podengoene spretter rundt. Heldigvis har alle hundene her en forholdsvis god «avknapp» og det blir kjapt rolig. Ute har hun vært med Kelly – og her virker hun som en labrador 😊 Hun er veldig konsentrert, avbalansert og ivrig på å jobbe, hun legger seg også ned uten store problemer og bare tar det med ro når ingenting skjer. Dummy, vilt eller «rare» gjenstander i felt plukker hun lett som bare det. Liza veier ca 27 kg og er ca 53 cm høy (ikke offisielt målt) Helse: Liza er AD 0. HD rtg: A. Øyelyst fri februar -22. Fri ved arv på DNA for  SD2, EIC , PRA, CNM Hd index 106

 

Pappa til kullet, Partridge Happy Viper er en herremann som jeg umiddelbart falt for. Han har en stoisk ro og fulgte sin eiers minste vink – selv med en høyløpsk Liza som stod for han. Viper ligger vel omtrent som lett medium mht størrelse. Viper brukes i jakt og er Dansk Brukschampion. Han er svart av farge og har til nå bare gitt svarte valper. Jeg er derfor veldig spent på om det kun kommer svarte, eller om det lurer seg inn en gul eller to?? Eier er kennel Maxjan i Danmark og her er deres beskrivelse av Viper:

 

”Viper, en hanhund med stilfuld bevægelse. En eminent "hunter" med en besiddelse af fantastisk arbejdsro, hvilket betyder Viper er en fornøjelse i et samarbejde på jagt og markprøve. En tillidsfuld, samarbejdsvillig makker og en skøn familiehund”

 

Helse: HD: AAD: 0OCD: FriCNM: FriEIC: FriPRA: FriSD2: FriHNPK: FriØjenlyst: 22.09-2020 Uden anmærkninger. HD index 111

 

Tusen takk til Stig og Mette for tilliten🤭

 

Kullet er trygge, gode og sosiale valper, de har gjennomført valpetest og funnet "feilfrie" på veterinærsjekk. 

Det er 5 tisper og 2 hanner i kullet - alle sorte :)

 

Del denne siden